Rayon

Hvad er Rayon stof lavet af?

Rayon er en syntetisk fiber, der grundlæggende består af to lag:

Sulfat (eller sulfat) side, der binder cellulosen i fibrene sammen. Fibrene absorberer vand for at kunne udvide sig uden at sprænges.

Aldehydsiden (eller aldehydsiden), som reagerer med cellulosen i fibrene for at danne en binding.

Sulfat-siden

De to lag holdes sammen af en masse kulstof og brint, der danner en masse kemiske bindinger med cellulosen i fiberen.

Aldehyd-siden

Grundlæggende skal der være en vis mængde cellulose i fiberen for at kunne danne bindingen mellem sulfat/aldehydlagene. Når først begge lag er i fiberen, hænger de ikke bare sammen, uanset hvor klæbrig man ønsker at gøre den. Cellulosen skal have en vis mængde for at opnå en effektiv binding.

Jeg har set dette mange gange på arbejdet, hvor folk siger, at de kan gøre det med alle andre fibre end rayon. Hvorfor er det sådan? Hvis man tænker på rayon som et stof, der indeholder livets ånde, så vil jeg sige: “Jeg behøver ikke forklare, hvorfor jeg arbejder med rayon.” Jeg kan se, at det er rayon, og at det er i stand til at holde vejret uden at sprænges.

Cellulose er et meget fibrøst materiale, det er blevet bevist adskillige gange i videnskaben, at det er i stand til at udvide sig til den maksimale grænse, det er strukturen, ikke kun de fysiske egenskaber, der er i stand til at holde livets ånde i det.

Jeg forstår godt, at rayon er en syntetisk fiber, men hvorfor skal De ikke forklare, hvorfor De arbejder med cellulosefibre?

Rayons fysiske egenskaber er ikke lige så stærke som uld og akryl,

Er Rayon åndbart?

Rayon: Er Rayon åndbar?

Svar: Rayon er åndbart, men ikke 100 %.

Sp: Er Rayon smudsafvisende? Hvordan ved jeg, at jeg har det rigtige materiale?

A: Rayon er meget subjektivt – men mange mærker (herunder min Rayon Bamboo kollektion) hævder at være pletbestandige. Mange af de finere (eller dyrere) rayoner hævder at være pletbestandige, men slet ikke. Jeg vil anbefale at teste det på dit hvide tøj, eller ved at gnide det i vaskemaskinen med lidt natron, før du vasker det — på den måde ved du, at der er kommet en plet og ikke er et resultat af madforurening (det ved du ved at bemærke, at dit tøj er meget blødere og tørrere efter det).

Spørgsmål: Hvordan renser jeg Rayonstoffer?

Svar: Rayonfibre er ret stærke og vil ikke bløde, når du vasker dem, og de tørrer hurtigt.

1) Brug et vaskemiddel til vaskemaskinen, der er beregnet til rayon.

Hvis din vaskemaskine er meget gammel eller har en lav varmeindstilling, skal du muligvis købe en speciel sæbe.

Q: Hvad med rayon’s farveægthed? Vil den miste sin farve efter vask?

A: Overhovedet ikke. Hvis dit tøj kommer ud af vaskemaskinen med den samme farve, er det absolut det bedste, der er muligt. For at få de smukkeste farver anbefaler vi, at du bruger et vaskemiddel til rayon, når du vasker. For vores yndlingsmærker, såsom OMS, ATS eller Rayon Yummy, anbefaler vi kun deres højtydende flydende vaskemiddel.

2) Hvis dit tøj muligvis skal stryges, skal du forsøge ikke at stryge

Er Rayon miljøvenlig?

Rayon: Er Rayon miljøvenligt?

Som du måske er klar over, er Rayon den mest bæredygtige fiber i verden. Det er bredt kendt af mange i miljøbevægelsen på grund af dets lang levetid, sundhedsmæssige fordele og miljøvenlige natur. Det har også været brugt i meget lang tid af modeindustrien på grund af dets unikke egenskaber, der gør det muligt for designere at skabe højmoderne mode og skabe nye tøjlinjer.

Desværre ser vi et fald i brugen af dette alsidige materiale, efter at det er blevet erstattet af PVC, en holdbar og billig plast.

Vi kan dog se, at Rayon stadig er et levedygtigt alternativt materiale til mange ting fra tekstiler til tæpper og sko.

Hvad er det?

Rayon er en naturlig, bæredygtig fiber, der består af små molekyler af cellulose, som er det samme materiale, der findes i træer. Det består af fem forskellige kemiske bindinger og er meget stærkt, holdbart og modstandsdygtigt over for skimmel, mug og bakteriel forurening. Rayon fås i en række forskellige farver, bl.a. hvid, brun, sort, blå og rød, og fremstilles på forskellige typer maskiner.

Når Rayon anvendes i beklædning og møbler, er der stort set ingen miljøpåvirkning på grund af den måde, hvorpå fibrene bindes sammen på en stærk og holdbar måde. Fibrene smeltes derefter sammen i produktionen for at danne produkterne.

Rayons styrke, holdbarhed og elasticitet gør det til et fremragende materiale, og det anvendes på et meget stort antal områder fra polstring til upcoats til sko, hvilket gør materialet ideelt til en lang række anvendelsesområder. Rayon er meget modstandsdygtigt over for de fleste former for slitage og er meget UV-stabiliserende.

Nogle af verdens mest kendte designere har brugt Rayon på forskellige måder. Det anvendes i stor udstrækning

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.