5 ting du skal huske når solen skinner

Når sommeren er på sit højeste og solen skinner fra en skyfri himmel, er det tillokkende at smide alt, hvad du har i hænderne og spurte ud i det dejlige vejr.

Men inden du gør det, er det en god idé at have styr på solcremen og skyggeforhold, hvis du skal være ude i solen i længere tid.

Derfor er der her et par huskeregler, du kan tage med dig ud i sommervejret.

Brug den rigtige solcreme

Først og fremmest er det vigtigt at bruge den rette solcreme. Der er stor forskel på de forskellige solcremer, og bare fordi dine veninder bruger en solcreme med en lav faktor, er det ikke ensbetydende med, at din hud ikke vil have godt af en højere solfaktor.

Så husk at medbringe din egen solcreme, hvis du skal have en tyk solcreme. Du kan ikke være sikker på, at den solcreme, dine venner har taget med, er den samme som den, du helst skal bruge på din hud.

Husk at gå i skygge

Som du sikkert ved, men som ikke understreges nok, er det utroligt vigtigt at huske at gå i skygge. Især mellem kl. 12.00 og 15.00, hvor solen er på sit højeste.

Det er tit i dette tidsrum, de fleste solskoldninger finder sted. Så hvis du vil være god mod din hud, bør du gå i skyggen i dette tidsrum.

Nyd en god frokost, en drink i baren eller en middagslur på sofaen. Så kan du altid hoppe tilbage i badetøjet, når klokken så småt har rundet 15.00.

Din hud vil i hvert fald takke dig, hvis du husker en pause i det tidsrum.

Tag ikke kun solcreme på en enkelt gang

Sørg også gerne for at have solcremen med dig, hvis du forlader din bolig, når du skal ud i solen. Skal du eksempelvis på stranden, er det vigtigt at få solcremen med i tasken.

Mange smører bare solcreme på, inden de tager hjemmefra, men får efterfølgende ikke smurt sig ind igen. Og det kan være farligt for din hud, da solcremen ikke nødvendigvis bliver ved med at dække.

Så tag gerne solcremen med, hvis du skal være væk fra din bolig, hvor du har solcremen stående. Så er du altid på den sikre side, og du kan altid smøre et ekstra lag solcreme på, hvis du har behov for det.

Få nok at spise og drikke

Derudover er det utroligt vigtigt at holde dig hydreret og mæt i løbet af dagen. Mange mennesker dehydrerer, når det er for varmt, fordi de ikke får nok væske indenbords.

Så hvis du skal være væk i længere tid, er det en rigtig god idé at pakke en masse vand og gerne også noget mad hjemmefra, eller planlægge et restaurant- eller cafebesøg på din tur.

Uden mad og drikke holder din krop ikke til mange timer i solen, og den vil hurtigt give dig signaler om, at det nok er en god idé at få noget indenbords.

Tag en parasol med på stranden

Hvis du skal på stranden, hvor der ikke er direkte adgang til skygge, er det også en god idé at tage en strandparasol med, så du er sikker på at have et sted, hvor du kan få skygge, når det er nødvendigt.

En strandparasol koster ikke særlig meget, og det er penge, der er givet godt ud, da du på den måde ikke hele tiden skal rende langt for bare at få en snært af skygge.

Dit hoved vil også synes, det er rart at få en pause fra den direkte sol, som det får på stranden.

Så husk en strandparasol, hvis du skal på stranden.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.